Keresés
A menürendszer használatáról

1% – SOK SZÁZ ESÉLY

2024.05.16 16:12

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány immár több mint húsz éve azért dolgozik, hogy a modern technika eszközeivel megkönnyítse a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait.

Az alapítványunk által honosított szoftverek, munkatársaink által fejlesztett speciális tréninganyagok adják az alapot ahhoz, hogy egy látássérült ember dolgozni tudjon, hogy egy vak diák minden tanórán egyenrangúan részt vehessen.

Lapról hangra közösségi kezdeményezésünk segíti a látássérült emberek informálódását.

Ügyfélszolgálatos kollégáink készséggel, rengeteg tapasztalattal, hatalmas kreativitással és empátiával állnak a felmerülő informatikai kérdések elé, mindent beállítanak, megmutatnak, elmagyaráznak a hozzájuk forduló ügyfeleknek.

Abban, hogy egy vak vagy gyengénlátó diák hozzájuthat az általunk akadálymentesített matematikai kiadványokhoz, a matematika akadálymentes leírásának megtanulásához szükséges tréninganyagokhoz, a könnyen érthető kommunikáció eszközével írt (KÉK) számítógép – és okostelefon használatot elmagyarázó tananyagainkhoz, vagy részt vehet a nyaranta megrendezésre kerülő nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban, nagy szerepe van az Ön adó 1%-ának.

Ha megtisztel bennünket adó 1%-ának felajánlásával, akkor mindig gondoljon egy vak vagy gyengénlátó diákra, aki kezében okostelefonjával, vidáman vesz részt osztálya közösségi életében.

Képzeljen el egy vak vagy gyengénlátó fiatalt, aki az alapítványunk által honosított képernyőolvasó és –nagyító programok használatával éppen átküldi évfolyamtársainak a jegyzeteit e-mailben.

Gondoljon egy felnőttre, aki egy cégnél dolgozik, fogadja a hívásokat, rögzíti az adatokat, fordítja az idegen nyelvű szöveget, jogi tanácsadást nyújt vagy épp szoftvert fejleszt.

Abban, hogy informatikai segítő tevékenységünk ennyire szerteágazó, és a legkülönbözőbb élethelyzetben élő emberek számára hozzáférhető, hatalmas plusz az Ön adó 1%-a.

1%-kal az is elérhető, ami első látásra lehetetlennek tűnik.

1% pont elég ahhoz, hogy beszéljen a számítógép, szkenneljen az akadálymentes szoftver, és 1% kell ahhoz is, hogy egy vak vagy gyengénlátó ember azt érezze, nagyot fordult az élete, élhetőbb lett a világ a technika segítségével.

Ha Ön is úgy gondolja, hogy 1% csodákra képes, akkor támogasson bennünket adó 1%-ának felajánlásával, hogy közösen tegyük láthatóvá a világot!

Alapítványunk adószáma: 18171776-2-42

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány