Keresés
A menürendszer használatáról

A Chip Magazin augusztusi számának cikkajánlója

2022.09.27 10:52

Kedves Olvasóink!
Kicsit megkésve, de annál hasznosabb információkkal, aktualitásokkal, hiánypótló alkalmazásokkal és profi tippekkel megérkezett a Chip magazin augusztusi cikkajánlója. Fogadják szeretettel!

1. Tippek és trükkök: profitipp - helyreállítás Win11-ben

Valamennyi informatikus és jónéhány felhasználó tudja, hogy ha fontos beállításokat módosítunk, érdemes egy visszaállítási pontot létrehozni. A Windows 11-ben azonban ezt a funkciót letiltották. A cikk szerzői most megmutatják, miképp kapcsolhatjuk be és használhatjuk mégis ezeket a visszaállítási pontokat.

A cikk itt érhető el: Profi tipp: Helyreállítás Win11-ben


2. Gyakorlat - Régi hardverek

Ebben a cikkben kimerítő választ kapunk arra, miképp lehet régi eszközeinkbe, például egy notebookba életet lehelni Linuxszal, ehhez pedig bemutatják az öt legjobb disztribúciót is.

A kétrészes cikk első része itt, Régi hardverek I.

a második része pedig itt érhető el: Régi hardverek II.


3. Gyakorlat - Adathelyreállítás

Mit tehetünk adatkatasztrófa esetén? Hogyan szerezhetjük vissza elveszett adatainkat? Milyen eszközökkel és megoldásokkal állíthatjuk vissza törölt vagy hibás fájljainkat? Hogyan kerülhetjük el az adatvesztést a jövőben? A kétrészes cikkből kiderül, aminek első része itt, Adat helyreállítás I. 

a második része pedig itt érhető el: Adat helyreállítás II.


4. Teszt - App-kalauz

Az augusztusi App-kalauzban sorra kerül az Adobe Premiere Rush, amelynek segítségével filmgyártásra adhatjuk a fejünket közösségi oldalainkon. Bemutatásra kerül még egy másik alkalmazás is, aminek segítségével nem csak dalszövegekhez, hanem azok fordításaihoz is könnyen hozzáférhetünk, és megismerhetjük a Zip and Ship-et is, aminek segítségével Zip állományokat csomagolhatunk ki és be könnyedén. 

Még több alkalmazásért kattintson a cikkre, ami itt érhető el: Appkalauz


5. Teszt - Jó vételek

Ebben a cikkben a Chip Magazin augusztusi vásárlási tippjeit olvashatjuk: hat alkatrész áráról és azok várható alakulásáról, valamint a legjobb noteszgépekről tájékozódhatunk.

A cikk itt érhető el: Jó vételek


6. Teszt - Kipróbáltuk

A cikk szerzői most a Panasonic LUMIX DC-GH6 névvel ellátott eszközt, a profi videósok fényképezőgépét próbálták ki és mutatják be teljes részletességgel. Noha profi módon fényképezni és tökéletes videót készíteni nem fogok, mégis érdemes meghallgatni, csak úgy érdekességképpen. Kétség kívül kitűnő eszköz lehet, ha egyszer öt évbe került, amíg elkészültek a LUMIX sorozat legújabb generációjával.

A cikk itt érhető el: Kipróbáltuk


7. Teszt - Mini napelemrendszer

Napjainkban különösen aktuális lehet a dráguló villanyárak mellett egy másik alternatíva kipróbálása és alkalmazása. Hogyan függetlenedhetünk egy kicsit jobban az elektromos hálózattól akár egy bérlakás erkélyén kiépített mini napelemrendszerrel? A cikk szerzői most bemutatják.

A cikk itt érhető el: Mini napelemrendszer


8. Aktuális - Eset-oldalak

"Egy hazugság már félig körbejárta a világot, miközben az igazság még csak a cipőjét húzza."

Miért hisszük el könnyen az álhíreket? A cikk szerzői kiberbiztonsági szakértők azon megfigyeléseiről számolnak be, amelyek az álhírekről és azok gyors terjedéséről szólnak.

A cikk itt érhető el: ESET-oldalak


9. Aktuális - Környezettudatosság

A fogyasztói társadalom és az egyre súlyosbodó klímaválság sehogy sem fér meg egymás mellett, épp ezért akadnak olyan cégek, akik már figyelnek erre legújabb eszközeik gyártása során. Mit tehetünk mi? Hasznos cikk a jelen és a jövő generációi számára.

A cikkből kiderül, ami itt érhető el: Környezettudatosság


10. Aktuális - Kipróbáltuk

A cikk szerzői ezúttal az AirThings Wave Plus mérőállomást tesztelték, ami nem csak a koronavírus, hanem az egyéb, levegőben megtalálható káros részecskék miatt is fontossá válhat. A járvány után még jobban előtérbe került az egészséges életmód, az egészségünk. Egy kincs, ami a kezünkben van és az életünk minden területét befolyásolhatja. Érdemes ezzel a tudatossággal meghallgatni a cikket, tájékozódni, és elgondolkodni egy-egy opción.

A cikk itt érhető el: Aktuális - Kipróbáltuk


Jó olvasást kívánunk!

 

 

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány