Keresés
A menürendszer használatáról

Aki időnként maga mellé képzel néhány embert

2020.08.06 14:56

Interjú felolvasónkkal, Bajnok Borbála Gyöngyvérrel

Bori a leglelkesebb felolvasónkBori tavaly augusztusban csatlakozott a Lapról Hangra csapatához. Az eltelt majdnem egy év alatt 130 felolvasott cikk és 14 óra hanganyag van a háta mögött. Bori a legtöbb kommentet kapó felolvasónk egyike, aki hatalmas népszerűségnek örvend a látássérült felhasználóink körében. Bori a Nők Lapja újságból választja cikkeit és töretlen lelkesedéssel, aktivitással és szép hangszínnel minden téren lenyűgözött minket.

 

LH: Hol találkoztál a Lapról Hangra oldalunkkal?

BB: A gimnáziumom honlapján kerestem nekem való önkéntes munkát, ugyanis eléggé le voltam maradva e téren, és ezen akadt meg a szemem.

LH: Mióta olvasol fel látássérült hallgatóknak?

BB: 2019 augusztusa óta. A honlap felfedezése után rögtön elkezdtem, akkor még csak 1-2 cikket újságonként, azóta már 4-5 cikket is felolvasok egy újságból.

LH: Miért kezdted el?

BB: Nagyon megtetszett a koncepció. Szerintem nagyon jó, hogy néhány ember napjait egy kicsit boldogabbá tehetjük, és mindehhez csak egy jó újság és egy telefon kell. Ezenkívül nem kell hozzá elmenni otthonról, és nincs kötött ideje sem.

LH: Milyen témában szeretsz cikkeket felolvasni?

BB: Szeretem az elgondolkodtató szerzői jegyzeteket illetve irodalmat, ezenkívül cikkeket a ’világ’ rovatból, mely szintén sokszor elgondolkodtató témákat hoz fel, ilyen például a klímaváltozás.

LH: Mesélj egy kicsit magadról! Hány éves vagy? Hol laksz?

Bori a zongorája előttBB: 16 éves vagyok, Budapesten lakom szüleimmel és öt kisebb testvéremmel. A Toldy Ferenc Gimnáziumba járok, 11.-es leszek. Emellett 10 éve zongorázom és atletizálok, főleg magasugrani szeretek – van is magasságom hozzá.

LH: Végzel-e más önkéntes munkát? Hol?

BB: Idén egy nyári gyerektábor szervezésében részt vettem. Karácsonykor a Máltai Szeretetszolgálatnál ajándékokat csomagolunk és szállítunk ki rászoruló családoknak.

LH: Van-e látássérült ismerősöd?

BB: Nincs.

LH: Kinek és miért ajánlanád ezt az önkéntes munkát?

BB: Annak ajánlom, akinek nincs ideje minden hétvégén 3-4 órákat dolgozni, és szeret otthon lenni. Aki kitartó, és képes úgy olvasni a telefonjának, hogy odaképzel néhány embert maga mellé.

 

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány