Keresés
A menürendszer használatáról

Chip Magazin cikkajánló az áprilisi számból

2021.06.25 13:07

Kedves Olvasóink!

A legnagyobb melegben megérkezett a Chip Magazin várva várt áprilisi száma Pregh Balázs tolmácsolásában. Ezúttal a magazin cikkeiből állítottunk össze egy rövid válogatást. Köszönet a színvonalas és rendkívül élvezetes felolvasásért!

 

1. Aktuális - Portré

Mindannyiunk számára ismerősen hangzik az AMD (egyfélvezető gyártó cég) és az Intel (mikroprocesszorairól és hálózati kártyáiról, alaplapi chipkészleteiről, videokártyáiról és egyéb számítógépes eszközeiről ismert) neve is. Jelen cikkben megismerhetjük az AMD alapítóját és kapcsolatát az Intellel, de a cég történetébe is betekintést nyerhetünk.

A cikk itt érhető el: AMD és Intel Portré


2. Aktuális - Intel

Ebben a cikkben közelebbről megismerkedhetünk a chipgyártással és az Intel történetével is.

A cikk itt érhető el: Aktuális - Intel


3. Digitális visszaélés

A cikkben megismerkedhetünk az illegális adatkereskedői piac működésével, valamint megtudhatjuk, mennyit is érnek ellopott adataink. Csak ízelítőként kell megemlítenem, hogy bankkártyánk adatai a legáltalánosabbnak számítanak a feketepiacon.

További ijesztő érdekességekért katt a cikkre, ami itt érhető el: Digitális visszaélés


4. Aktuális - WeTransfer és társai

Túl nagy a fájl, amit elküldenénk kollégánknak, vagy külföldön élő családtagjainknak? Jelen cikk megismertet bennünket a WeTransferrel (internet alapú fájlátviteli szolgáltatás), a Mega-val, de a chat platformon működő Telegrammal is. Napjainkban rengeteg fájlküldő program fellelhető, kielégítve minden esetlegesen felmerülő igényt. Jómagam például a Send Anywhere névvel ellátott fájlküldő programmal még nem találkoztam. A cikk szerzője további érdekes programokat mutat be részletesen.

A cikk itt érhető el: A We Transfer és társai


5. Teszt - Hardware bemutatók

Notebook-, sport- és okoskütyü-rajongó olvasóink, figyelem! A cikk részletesen összefoglalja néhány notebook és egyéb eszközök paramétereit, műszaki adatait: mire használható, milyen erős processzor található benne, végül pedig a magazin értékelte, pontozta is ezeket az eszközöket.

A háromrészes cikk első része itt érhető el: Hardware bemutatók


6. Teszt - Appkalauz

Túrázni szeretnénk? Vagy csak elbohóckodnánk kicsit arcunk átalakításával? A cikk írója néhány, az irodai munkát megkönnyítő, vagy épp a hatékonyságunkat romboló alkalmazást mutat be részletesen.

A cikk itt érhető el: Appkalauz


7. Gyakorlat - biztonság

Gondolkodjunk kicsit hackerek módjára! Amikor hackerekről esik szó, általában tevékenységük negatív oldalát látjuk. De azt fontos tudnunk, hogy mintegy ötven százalékuk úgynevezett fehérkalapos, vagy másnéven etikus hacker, akik munkájukkal még biztonságosabbá teszik a világot azáltal, hogy felderítik a sebezhető pontokat, és segítenek befoltozni azokat.

A kétrészes cikk első része itt érhető el: Biztonság


8. Gyakorlat - Docker

A kétrészes cikk szerzője bemutatja a Docker működését, amellyel a számítógépekre feltelepített virtuális gépeket használhatjuk.

A cikk itt érhető el: Docker


9. PC Guru - Hardware teszt

Kényelem, praktikusság, esztétika, minőség. Sok szó esett már a hardverekről, ám annál kevesebb azok kiegészítőiről: táskákról, gamer székekről és egyéb, a kényelmünket szolgáló eszközökről. A cikk szerzője a Genesis termékeit mutatja be részletesen.

A cikk itt érhető el: Hardwareteszt


10. Teszt - Bluetooth hangszórók

A kétrészes cikkben megismerkedhetünk tizenöt jobbnál jobb Bluetooth hangszóróval, amelyek mindegyike praktikus, esztétikus és különféle kényelmi funkciókkal szolgál a szórakozni vágyók számára.

A cikk első része itt érhető el: Bluetooth hangszórók


Mindenkinek jó hallgatást kívánunk!

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány