Keresés
A menürendszer használatáról

Elindult a Szentendrei Skanzen HangosBlogja

2020.10.01 12:08

A HangosBlog segítségével bárki meghallgathatja a SkanzenBlogon megjelent cikkeket.

Örömmel tölt el bennünket, hogy egy olyan neves intézmény, mint a Szentendrei Skanzen, látássérült emberek számára teszi közzé blogján megjelent szakmai írásait. Lapról Hangra oldalunk szolgált például számukra HangosBlog oldalukhoz, ahol a Skanzen önkéntesei olvasnak fel a múzeum blogján megjelent cikkekből.

 

A tudás mindenki számára egyformán elérhető kell, hogy legyen, nem maradhatnak ki belőle azok sem, akik valamilyen akadály miatt csak közvetetten tudják megszerezni azt.  Köszönjük, hogy a HangosBlog a látássérült emberek számára is megteremti ezt az esélyt.

A képen a HangosBlog logója látható fülhallgatóval

A HangosBlog szerkesztői bevezetőjükben ezt írják:

„A Skanzenben arra törekszünk, hogy a lehető legszélesebb körben, minél több mindent hozzáférhetővé tegyünk az általunk gyűjtött tudásból, tárgyakból, történetekből, közös kincseinkből. Szeretnénk ezt a kört ebben a szellemben tovább bővíteni, és a blogon közzétett tartalmainkat is hozzáférhetővé tenni azok számára, akiknek gondot okoz az olvasás.

Ezért is indítottuk el HangosBlogunkat, amellyel vakok és látássérültek számára olvasnak fel a Skanzen önkéntesei a múzeum blogján megjelent cikkekből. 

A hanganyagokat nem csak nekik ajánljuk: reméljük, hogy azok is meghallgatnak majd egy-egy érdekes témáról szóló írást, akiknek a hétköznapi rohanás miatt nem jut idejük az olvasásra.”

A feltöltött hanganyagok témája történelmi, néprajzi párhuzamokat ismertet, érdekes adatokkal vegyíti azt. Hallhatunk a fröccs történetéről, vagy a székely nyelvjárás szépségeiről. A felolvasott önkéntesek hangja kellemes, beszédük jól érhető, így kiváló szórakozási és ismeretbővítési lehetőség esős délutánokra is. 

A felolvasott cikkek a múzeum Spotify oldalán hallgathatóak meg.

A blogot és a Facebook oldalt itt találják:

https://blog.skanzen.hu/2020/09/11/hangosblog-felolvasas-vakok-latasserultek/

https://www.facebook.com/SKANZEN.HU/videos/365613764607889

A Skanzen logója

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány