Keresés
A menürendszer használatáról

ICC nyertesünk: Babinszki Vera

2019.05.17 16:35

Békéscsabán lakom, és jelenleg másodéves vagyok a Szegedi Tudományegyetem jogász szakán. A tanév nagy részében kollégiumban élek. Azért választottam a jogot, mert szeretnék tevékenykedni a fogyatékosügyben, lépéseket tenni az esélyegyenlőségért, de egyéb területek is érdekelnek, például a gyermekvédelem vagy a betegjog.

Szabadidőmben sem tétlenkedem, szeretem a pörgést az életemben. Az egyetem keretein belül van lehetőségem érzékenyítő programokban közreműködni, amit különösen fontosnak tartok. Aktív résztvevője vagyok a SZTE látássérült hallgatóiból álló érzékenyítő csapatnak, akikkel oktatóknak és hallgatóknak egyaránt szervezünk szemléletformáló programokat.
A Hobby Rádió látássérülteknek szóló informatikai műsorának, a Gépháznak a Facebook-oldalát is szerkesztem. Ezáltal hatékonyabban tudjuk tartani a kapcsolatot a hallgatóinkkal, hiszen a közösségi média felületén is elérhetőek vagyunk.
Szintén a közösségi oldalon blogot is írok arról, hogy milyen mindennapi kihívásokkal találkozom fogyatékossággal élőként, és ezeket hogyan oldom meg.

Hogyan értesültél az ICC-táborban történő részvételi lehetőségről?

Más látássérült ismerőseim élményeiből, akik már a korábbi években részt vettek az ICC táborban. A beszámolóik alapján én is kedvet kaptam a táborban tölteni néhány napot, ezért jelentkeztem. Nyitott vagyok az újdonságokra, ezért az ICC tábor nagyszerű lehetőség lesz számomra, hogy élesben használjam az angoltudásomat, és bővítsem ismereteimet az informatika terén, fejlesszem a kommunikációs készségeimet, és barátokat szerezzek.

Töltöttél-e már el korábban hosszabb időt külföldön, amely nem családi nyaralás volt?

Igen, a 2015-16-os tanévet az Egyesült Államokban töltöttem cserediákként. New York államban éltem egy fogadócsaládnál és a helyi középiskolában tanultam angolul a tárgyakat. A célom az amerikai kultúra megismerése és a nyelvtanulás volt. 2018 nyarán részt vettem egy nemzetközi kalandtáborban, amelyet a németországi Lions Klub szervezett látássérült diákok számára.

Melyek az elvárásaid önmagaddal, a tábor programjaival kapcsolatban?

Biztos vagyok benne, hogy hatalmas élmény lesz, ezért az a célom, hogy kihasználjam a lehetőséget arra, hogy a legtöbb programból kivegyem a részem. A szervezők bizonyára színes elfoglaltságokkal várnak minket. Igyekszem a workshopok anyagát elsajátítani, hogy a jövőben is tudjak profitálni a táborban szerzett tudásomból. A hallássérülésem miatt eleinte az angol nyelvi környezetbe talán picit nehezebb lesz visszarázódni, hogy újra ráálljon a fülem az anyanyelvi és a nemzetközi dialektusra. Viszont a csereévem alatt megtanultam megfelelően kezelni ezeket a kommunikációs helyzeteket, így félelem nincs bennem, csak izgatottság és várakozás.

Milyen típusú foglalkozásokon szeretnél részt venni?

Leginkább az informatikai-, kommunikációs- és kulturális ismereteim bővítését célzó foglalkozásokon. Már kíváncsian várom, hogy miből lehet majd választani.

Hogyan készülsz a táborra?

Az angoltudásomat igyekszem folyamatosan szinten tartani, de ezekben a hónapokban kifejezetten a beszédre koncentrálok, hogy Angliában minden rendben menjen.

Mit tanácsolnál azoknak, akik jövőre szeretnének jelentkezni az ICC-be?

Ne féljenek a kihívástól, legyenek bátrak és nyitottak.

Mi az a három szó, ami szinte minden gondolkozás nélkül eszedbe jut a táborra történő készülődés közben?

Kaland, élmény, nyitottság!

Kérjük, támogassa munkánkat adója 1%-ának felajánlásával!
Egy százalék sok száz esély! 
Adószámunk: 18171776-2-42

 

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány