Keresés
A menürendszer használatáról

ICC villáminterjú T. Nagy Annával

2021.08.09 16:06

Anna jelentkezett és szerencsésen el is nyerte az Online ICC tábor (Nemzetközi Számítógépes és Kommunikációs tábor) programjain való részvétel lehetőségét.

Kíváncsian és izgatottan várja a tábor kezdetét.


– Tizennyolc éves vagyok, most szeptemberben leszek tizenkettedikes egy angol tagozatos gimnáziumban. Általános iskolai tanulmányaimat a Vakok Iskolájában végeztem el.

Geszti Eszti: Mivel szeretsz foglalkozni a szabadidődben?

– Szeretem az informatikát, szeretem a könyveket; továbbá verseket is írok, s ez utóbbi művészeti ágban már pályázatot is nyertem. Mindenféle témában írok, volt, hogy a tavaszról írtam, volt, hogy más témájú verset is. Ami megihlet, vagy ami szembe jön velem. Ami a könyveket illeti, a fantasyt és a sci-fit kedvelem.

Geszti Eszti: Említetted, hogy az informatika is érdekel. Mesélnél erről egy kicsit bővebben?

– Szeretek hangot szerkeszteni, és játszom egy szöveges játékkal is, amit kisebb programkódokkal lehet megkönnyíteni, például adjon ki egy hangjelzést, amikor valami történik, ezzel szoktam programozgatni. Ez azért nem egy teljes programkód.

Geszti Eszti: A további terveidről mesélnél egy kicsit?

– A bölcsészkarra szeretnék menni, vagy nyelvészetet szeretnék tanulni, és valamilyen infós OKJ képzést is szívesen elvégeznék. A munkába állás még attól függ, hogy hová vesznek fel.

Geszti Eszti: Az ICC táborba miért jelentkeztél?

– Kíváncsi vagyok különböző informatikai újdonságokra, és hogy nemzetközi szinten milyen újítások érhetőek el. Magyarországra sok informatikai termék eljut, viszont simán előfordulhat, hogy lesz olyan, amiről még soha életemben nem hallottam. Már nagyon várom.

T. Nagy Anna a számítógép előtt

Új, izgalmas informatikai ismereteket adó és nemzetközi barátságokat gyarapító, örömteli tábori részvételt kívánunk Annának!
 

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány