Keresés
A menürendszer használatáról

Ismét Nemzetközi Számítógépes tábor látássérült fiatalok részére

2019.03.25 09:43

Ha 16 és 21 év közötti látássérült fiatal vagy, beszélsz angolul, akkor az ICC táborban a helyed!

Minden évben más európai országban, idén az Egyesült Királyságban, Herefordban kerül megrendezésre a Nemzetközi Számítógépes és Kommunikációs tábor, ahol 30 ország vak és gyengénlátó fiataljai találkozhatnak egymással, és ismerkedhetnek meg az informatika újdonságaival, továbbá egy igazi közösségi élményt élhetnek át ebben a több mint száz résztvevős, nemzetközi táborban.

A magyarországi látássérült fiatalok bekapcsolódását az ICC-be 2005 óta az Informatika a látássérültekért Alapítvány koordinálja és támogatja. Évente két fiatal és kísérőjük kiutazásának és részvételének költségét vállalja át az alapítvány, hogy ezzel is elősegítse a jó képességű, de szociálisan nehezebb helyzetben lévő fiatalok élményszerzését. Az alábbi angol nyelvű felhívásban hirdetjük meg a 2019-es ICC tábori részvétel pályázatát.

 

In 2019, the 25th ICC will be hosted in Hereford, United Kingdom. The camp has a long history. Each year a different country is hosting around 100 blind or partially sighted youth and 60 staff for this summer camp.

It’s an unforgettable event. More than one week learning, socialising with peers in a fun environment. This year it will take place from 22nd till 31th of July.

The workshop plan for this event includes: Presentation skills, coding, internet usage, work search, integration on the labour market, daily living skills, music, Orientation skills, social skills, Apps exchange for mobile devices, just to mention a few workshops and leasure activities.

Concerning dirty money matters thanks to the Informatika a Látássérültekért Alapítvány (INFOALAP), the costs are covered.

All you have to do is use your English skills, be open and keep the rules of the ICC. And the rules are the followings: Be at the breakfast and eat. Take part in the workshop. Have lunch. Take part in the workshop. Eat dinner. Socialise and enjoy! That is roughly the schedule of a day at ICC.  

If you are interested please contact Anikó Klein (okina24@gmail.com) until 14th April 2019.  You can read more details about the camp at: http://www.icc-camp.info/

 

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány