Keresés
A menürendszer használatáról

Lapról Hangra februári cikkajánló

2020.03.24 08:08

Citruslekvár

Dragomán György a Nők Lapja 2020. évi 5. számában megjelent cikkében ismét elvarázsolja az olvasót sokszínű írásával. Nemcsak azt tudjuk meg belőle, hogyan kell citrusfélékből lekvárt készíteni, hanem testközelből élhetjük át az elkészítés folyamatát, sőt, nosztalgiázhatunk is egy kicsit vele.

A cikk átélésében Hornai Gábor van segítségünkre, akiről kiderül, igazi arisztokratikus angolsággal ejti ki a „marmalade” szót:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/Citruslekvar

Hahner Péter

A történésszel Szigeti Hajni beszélgetett, melynek nyomán gördülékeny stílusban, merőben új nézőpontokban láthatunk általunk is ismert történelmi eseményeket.

http://www.laprolhangra.hu/cikk/Hahner-Peter

Szingapúr

Vajon milyen lehet a jövő sokszínű városa? Ebből a színes cikkből – Hornai Gábor felolvasásában - megtudhatjuk. Hogy tényleg ilyen lesz-e, az persze talány.

http://www.laprolhangra.hu/cikk/Szingapur

Randitanácsok

Nem mondom, feszélyezve éreztem magam a cikk olvasása közben. Vajon az esetünkben is így alkalmazandók ezek a javaslatok? Ezen jó lenne elgondolkodni. De addig is, szívleljük meg a cikk tanácsait. Ebben Hornai Gábor lesz a segítségünkre.

http://www.laprolhangra.hu/cikk/Randitanacsok

Kevesebb munka, több élet!

A megható cikk útmutatást ad nekünk rohanó világunkban? Ehhez elég csupán egy fagylalt? Mit mondanak nekünk a „szépkorúak” üzenetei? Vass Virág cikkéből Bajnok Bori tolmácsolásában mind erre fény derül.

http://www.laprolhangra.hu/cikk/Kevesebb-munka-tobb-elet

Újrakezdéseink

Hogyan kell megküzdenünk egy nagy traumával, változással, válással, gyásszal stb.? Melyek a jó megküzdési stratégiák? Hogyan ne ismételjünk meg valamit, amiről már tudjuk, hogy nem jött be? Mit veszíthetünk és mit nyerhetünk egy-egy váltással? Ebben a cikkben szakképzett pszichológus, Bokor Judit ad megfontolandó tanácsokat, melyeket Hornai Gábor ad át számunkra értő figyelemmel.

http://www.laprolhangra.hu/cikk/Ujrakezdeseink

Javított változat

A Nők Lapja 2020. évi 2. számában megtudhatjuk, mi a közös F. Várkonyi Zsuzsában és Tóth Barnabásban, és a cikk címére is választ kapunk, hogy mi minek, illetve ki kinek a javított kiadása voltaképpen. Hornai Gábor felolvasásában a béke szigetére kalandozhatunk el néhány perc erejéig.

http://www.laprolhangra.hu/cikk/Javitott-valtozat

Miért lesz 2020 jó év?

A cím sablonosnak tűnik, de most ne lapozzunk el! Bajnok Bori kedves tolmácsolásában a Nők Lapjából megtudhatjuk. Elgondolkodtató, érdemes a cikkre szánni pár percet.

http://www.laprolhangra.hu/cikk/Miert-lesz-2020-jo-ev

Vedlik a kígyó, csuklik a ló

Az IPM Magazin 2019. augusztusi számában megjelent cikk a magyar nyelv egyik „szent tehenével”, az ikes igékkel foglalkozik. A cikk erénye, hogy kellően közérthető, és a kérdés megválaszolása során a mai magyar nyelvre tekintettel, mai példákkal világítja meg nyelvünk eme bomló, mégis burjánzó szeletét. Tanulság? Nincs szabály, nyelvtörő annál több van. Köszönjük Schütz Dávidnak a felolvasást.

http://www.laprolhangra.hu/cikk/Vedlik-a-kigyo-csuklik-a-lo

A facebook titkai

Az IPM-ben megjelent, kissé terjedelmes cikken érdemes végigrágnunk magunkat, ugyanis korunk égető problémájával foglalkozik. Kézben tudjuk egyáltalán még tartani a személyes adatainkat? Elég tudatosak vagyunk ebben az új szegmensben? Schütz Dávid felolvasásában megtudhatjuk. Kapunk pár tanácsot arra vonatkozóan is, hogy hogyan érdemes az életünket szervezni a facebook és a nagy techcégek uralta digitális térben.

http://www.laprolhangra.hu/cikk/A-Facebook-titkai

 

A cikkajánlót készítette:

Dr. Simon Gergely

önkéntes

 

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány