Keresés
A menürendszer használatáról

Lapról Hangra januári cikkajánló

2020.02.17 07:45

Aki ver, az nem haver!

A Nők Lapja 2019. évi 48. számában megjelent cikk tételmondatával, miszerint: a családon belüli erőszakról nem szabad hallgatni, mélységesen egyetértek. Az otthon, a család az ember utolsó menedéke a világ bajai elől. Aki erről megfeledkezik, nemcsak saját, hanem egész családja boldogságát veti tűzre. A cikk elég jól körbejárja a témát, csak éppen a kiváltó okokról nem beszél: mi okozza, és arról is kevés szó esik, hogyan lehet elhárítani. Bajnok Bori a cikk felolvasása során értünk is felelősséget vállal, amikor az ilyen fájdalmas, megkerülhetetlen témájú cikkekkel gondolkodásra késztet minket.

http://laprolhangra.hu/cikk/Aki-ver-az-nem-haver

Emlékezet

Hogyan működik az emlékezet? A – némi tudományos információval is megfűszerezett – cikk talán több kérdést tár elénk, mint amennyit megválaszol. Vajon sikerül megőrizni az iskolatáskás kisgyermekek idilli képét?

http://laprolhangra.hu/cikk/Emlekezet

Dragomán György: Pástétom

Dragomán György egészen sokoldalú ember. Nemcsak a science fiction világában van otthon, nemcsak kisgyerek-szerepben remekel, de számítógépet is szerel. Mostani cikkéből megtudhatjuk, milyen is az az ember, aki szeretettel őrzi gyermekkori emlékeit, jó családi mintát visz tovább, és ennek receptjét meg is osztja. A cikk jóval több egy egyszerű, tíz sorban leírható pástétomreceptnél, de annak is elsőosztályú.

http://laprolhangra.hu/cikk/Pastetom

Kautzky Armand

Az ismert színész a Nők Lapja 2019. évi 47. számában megjelent interjúban családjáról, gyermekkoráról és legfőképpen édesapjáról, a mellőzött Kautzky Ervin színművészről beszél. A megpróbáltatásokat átélt édesapja emlékének megidézésében Hornai Gábor van a segítségünkre, akinek felolvasói kvalitásai és teljesítménye hasonlóképpen magabiztos és kellemes, mint az interjúalanyé.

http://laprolhangra.hu/cikk/Kautzky-Armand

Ide nekem azonnal!

Hogyan működik az instant generáció? Egyáltalán: a generáció az instant, vagy mindannyian? Ki mit csinál rosszul és hogyan lehetne a hibát kijavítani? A korunk társadalmi kérdéseit feszegető cikk a Nők Lapja 2019. évi 47. számában jelent meg.

http://laprolhangra.hu/cikk/Ide-nekem-azonnal

Életmentő hívás

Amikor valaki nem veszi fel a telefont…

Vajon mi az oka annak, ha valaki nem veszi fel a telefont? Ezúttal egy nem mindennapi történet alapján gondolkodhatunk el a kérdésen. A Nők Lapja 2019. évi 47. számában megjelent cikket Bajnok Bori olvassa fel.

http://laprolhangra.hu/cikk/Eletmento-hivas

Áteresztések és megakadások

Árvai Magdolna remek cikke a Nők Lapja 2019. évi 47. számában jelent meg. Már tudjuk: Bajnok Bori szeret velünk együtt gondolkodni az élet fontos kérdésein. Szelíd hangján most ennek a cikknek a gondolatait tolmácsolja, mit érdemes átereszteni azon a bizonyos jelképes szűrőn, mikor mekkora legyen az a jelképes rács. Ma, amikor zúdulnak ránk a hírek, érdemes elolvasni ezeket a nagyszerű gondolatokat.

http://laprolhangra.hu/cikk/Ateresztesek-es-megakadasok

Szem és szív kell hozzá

Csak az tud igazán jól segíteni, aki testközelből is átélte, mire van szüksége egy hátrányos helyzetű gyermeknek. A baptista szeretetszolgálat programigazgatójával készült interjúból egy igazán csodálatos életút rajzolódik ki.

http://laprolhangra.hu/cikk/szem-es-sziv-kell-hozza

Beszélgetés Bálint Györggyel

Az ország Bálint gazdájával és feleségével, Récsei Antóniával készült interjúból egy színes házaspár képe rajzolódik ki.

http://laprolhangra.hu/cikk/Balint-Gyorgy-2

 A vörös barátok legendája

Szeretünk rémüldözni? Kincset keresni? Kik voltak a vörös barátok és mit mond róluk a néprajzkutató? A Nők Lapja 2019. évi 51-52. számában megjelent cikket Hornai Gábor olvassa fel.

http://laprolhangra.hu/cikk/A-voros-baratok-legendaja

A fiú meg az öregember

Schäffer Erzsébet, miután befejezte az Amikor boldog vagy című sorozatát, most másfajta, de annál érdekesebb írással örvendezteti meg az olvasókat. Egy utazás mindennapi képeit festi meg nem mindennapi módon, a szó erejével.

http://laprolhangra.hu/cikk/A-fiu-meg-az-oregember1

 Hamis emlék vagy egyedi valóság

A Nők Lapja Psziché különkiadásának 2019. évi 6. számában megjelent cikket Lőrincz Lili értő, kedves tolmácsolásában hallgathatjuk meg. Már semmi sem biztos. Vagy mégsem?

http://laprolhangra.hu/cikk/Hamis-emlek-vagy-egyedi-valosag

 

Az ajánlót készítette:

Dr. Simon Gergely önkéntes

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány