Keresés
A menürendszer használatáról

Egy falat történelem: a magyar szalámigyártás kezdetei 2.

Kiadvány: Rubicon > 2025 > szeptember

Publikálás dátuma: 2025.10.01

Témakör: Tudományos lapok

Feltöltő: Enystone

Címkék: Élelmiszerekről ; Hazai, Magyarország

Ajánló

A 19. század második felében Magyarországon is éreztette hatását a második ipari forradalom, és az ekkor bekövetkezett iparfejlődés során a mezőgazdaságon alapuló iparágak indultak fejlődésnek, melyek közül az élelmiszeripar vált vezető szektorrá. Az ágazat sikerességében csakúgy, mint az ekkor kialakuló nagyipari szalámigyártásban számos külföldi vállalkozó kapott központi szerepet. De kik is voltak ők, akik az olasz kolbászt, vagyis a szalámit megismertették a magyar fogyasztókkal? Honnan érkeztek és miért éppen Magyarországot választották?

Meghallgatás

A cikk meghallgatásához vagy letöltéséhez kérjük, jelentkezzen be mint Látássérült olvasó.

Megosztás

Köszönetnyilvánítás

Hozzászólások

Előző oldal Következő oldal
< Előző oldal Következő oldal >

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány