Egy falat történelem: a magyar szalámigyártás kezdetei 2.
Kiadvány: Rubicon > 2025 > szeptember
Publikálás dátuma: 2025.10.01
Témakör: Tudományos lapok
Feltöltő: Enystone
Címkék: Élelmiszerekről ; Hazai, Magyarország
Ajánló
A 19. század második felében Magyarországon is éreztette hatását a második ipari forradalom, és az ekkor bekövetkezett iparfejlődés során a mezőgazdaságon alapuló iparágak indultak fejlődésnek, melyek közül az élelmiszeripar vált vezető szektorrá. Az ágazat sikerességében csakúgy, mint az ekkor kialakuló nagyipari szalámigyártásban számos külföldi vállalkozó kapott központi szerepet. De kik is voltak ők, akik az olasz kolbászt, vagyis a szalámit megismertették a magyar fogyasztókkal? Honnan érkeztek és miért éppen Magyarországot választották?
Meghallgatás
A cikk meghallgatásához vagy letöltéséhez kérjük, jelentkezzen be mint Látássérült olvasó.
Megosztás
